Liever de Liemers!

Zo'n zeven jaar geleden ben ik vanuit Noord-Brabant naar de Liemers verhuisd. Nog steeds krijg ik de vraag van mensen of ik Brabant dan niet mis? Want daar is het toch zo gezellig en daar zijn de mensen zo leuk? Ik vind het altijd een grappige vraag want ik wil écht niet meer terug naar Brabant. Ik ga u hieronder vertellen waarom.

In Brabant deden wij aan sport. Eén van de mensen waar wij mee sportten was een vluchteling, ik meen uit Afghanistan. Hij vertelde dat zijn eerste kennismaking met Nederland in Zevenaar was, in het vluchtelingencentrum daar. Hij vond het heel mooi in Zevenaar. Hij vertelde ons ook dat de mensen daar heel erg aardig waren. Dat klonk al heel hoopgevend, zo vlak voor onze verhuizing. En dat je dat dan hoort van iemand die toch vaak niet erg welkom is.

Eenmaal verhuisd maakten we heel snel contact in ons dorp. Iedereen was nieuwsgierig: wie waren we, waar kwamen we vandaan, keertje koffie drinken? Bij school raakten we al snel aan de praat en binnen een jaar hoorden we er helemaal bij. We konden echt al zeggen dat we hier vrienden hadden gemaakt en dat voelde super. Wij zijn dan ook gewoon Nederlanders, dat integreert wel gemakkelijk.

Maar een paar jaar geleden ben ik tot tranen geroerd geraakt bij een berichtje uit ons Angerlo's nieuws. Twee oudere heren van de muziekvereniging hadden namelijk een oproep gedaan. Het ging om een jonge vluchteling uit Afrika die in ons dorpje was komen wonen. Het zat namelijk zo: De muziekvereniging organiseert rommelmarkten. Zij hebben dus heel veel tweedehands spullen in de opslag staan. Deze jongen had niets, zo schreven zij, dus zij hadden hem aan spullen geholpen zodat hij zijn nieuwe huisje in ons dorp kon inrichten. De oproep was juist aan andere mensen, of iemand hem wilde helpen om beter Nederlands te leren. Ik vond dat zo ontzettend lief!

Iedereen is namelijk welkom in de Liemers: het maakt niet uit waar je vandaan komt. Als jij een praatje maakt en je openstelt naar anderen, kom je in een heerlijk warm bad. Inmiddels kennen we bijna iedereen in ons dorp en willen we echt nooit meer weg hier. Terug naar Brabant? Nee hoor! Liever de Liemers!
Laatst aangepast opmaandag, 08 december 2014 19:18
 • Deel artikel met je vrienden

 • Meer in deze categorie:
    |   De Liemerse Matras »
  Manon Kummer

  Uit de verf communicatie
  Meer in deze categorie: De Liemerse Matras »

  1 Reactie

  • Eelco
   Eelco donderdag 30 april 2015 22:28 Reactielink Rapporteren

   Hallo Manon,

   Een mooi verhaal. Bewijs dat het allemaal mogelijk is, ongeacht waar je vandaan komt.

   Ik moet zeggen dat mijn eigen verhaal (helaas) niet zo vergelijkbaar is maar dat komt meer door mijn eigen achtergrond. Afkomstig uit het toch vaak wat koele, koude, stugge Friesland (en dan ook nog via het stadse Arnhem verhuisd naar de rand van De Liemers) had ik toch wat meer moeite aansluiting te vinden.

   Gelukkig is dat in de laatste jaren wel veranderd. Ik hou van De Liemers, de weidsheid, de rust, de stabiliteit, de gemoedelijkheid hier. Heerlijk vind ik het.

   En ik heb in verband met mijn werk in de afgelopen 25 jaar toch echt bijna iedere uithoek van Nederland meer dan eens bezocht. Zo staat Rotterdam in mijn top 3 vanwege de oprechtheid van de mensen daar. En De Achterhoek vanwege de schoonheid. Maar na jaren hier gewoond te hebben zou ik hier bij voorkeur nooit meer weg willen.

   De Liemers!

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden