Wat hebben koeien, eieren en kersen met elkaar gemeen?

Toen ik hoorde van Liemers Trots ben ik al snel streekgenoot geworden. Volgens mij zijn zij dé promotor van het Liemerse Streekproduct. Hierdoor kom je in contact met andere bedrijven en dat levert interessante vormen van samenwerking op.

Maar ook de samenwerking tussen MKB Duiven en MKB Westervoort levert jaarlijks een bijdrage aan de promotie van het Liemers Streekproduct. Tijdens het Pruuvenement voor MKB leden worden de meest verrassende en lekkere gerechten geserveerd.

Het besef dat wat we hier in de Liemers "gewoon" hebben heel bijzonder is, wordt gelukkig steeds groter. Het is voor mij dan ook erg leuk om de consumenten in de rest van het land via de webshop kennis te laten maken met het Liemerse Streekproduct.

Op 29 juni wordt het Streekgala georganiseerd. Via diverse routes kunt u fietsen of rijden langs een groot aantal agrarische producenten of dienstverleners. De route Liemers/Arnhem-Zuid voert u langs een aantal interessante bedrijven die allemaal graag laten zien hoe zij voor ons dagelijkse voedsel zorgen.

Twee jaar geleden kwam door een vraag aan Bolk Natuurkoeien in Aerdt naar boven dat eind juni jaarlijks het Streekgala wordt georganiseerd. Precies op dezelfde dag dat Kampschreur Kersen in Groessen haar Grote Kersenfeest houdt. Dit vroeg natuurlijk om samenwerking en dat leidde tot een mooie dag met veel enthousiaste bezoekers. Dit jaar heeft ook Pluimveebedrijf Jansen uit Groessen zich aangesloten.

Het doel van het Streekgala is consumenten en producenten met elkaar te verbinden. Men kan een kijkje nemen in de keuken: Wat is het uitzicht van vrije uitloop kippen? Hoe voorkom je dat kersenbloesem bevriest? Hoe smaakt het vlees van de koeien van Bolk die in de uiterwaarden van de Liemers grazen? Op www.streekgala.nl is de route met alle deelnemende bedrijven te vinden.

De Liemerse bedrijven hebben alles uit de kast gehaald om de bezoekers een leuke dag te bezorgen. Naast de rondleiding, wordt er gekookt en gebakken. Er is er een markt, maar ook Liemerse muziek en zelfs een heuse eierbakmachine. Wilt u tijdelijk de fiets verruilen voor de paardentram? Ook dat is mogelijk!

Ikzelf sta op het Grote Kersenfeest met een grote variëteit aan Liemerse Streekproducten die via mijn webwinkel Cederhof Streekproducten te koop zijn. Lekker om te proeven, leuk om te kopen of weg te geven!

Laatst aangepast opmaandag, 23 juni 2014 10:40
 • Deel artikel met je vrienden

 • Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden