Samenwerken in de logistieke promotie

Op welke bijeenkomst je ook komt tegenwoordig; samenwerken is het toverwoord. Of het nu gaat om overheden en bedrijven onderling of de zogenaamde 3 O's; ondernemers, overheid en onderwijs. Samenwerken moet niet alleen maar lukt ook steeds beter. Ook als het gaat om de logistiek in de Liemers.

Het Logistiek Expertise Centrum de Liemers is inmiddels een begrip in de Liemers er daarbuiten. Onder andere op het vlak van arbeidsmarkt, onderwijs en regio-promotie wordt nauw samengewerkt. Bij het samenstellen van de gezamenlijke Liemerse Economische Agenda hebben ondernemers en overheden ook aangegeven dat logistiek een van de speerpunt sectoren moet zijn en dat met name op het vlak van arbeidsmarkt en promotie de samenwerking nog verder versterkt kan worden.

Op het vlak van marketing en promotie van de logistiek gaat de samenwerking nog verder. In juni dit jaar hebben de logistieke hotspots Rivierenland, Nijmegen en de Liemers gezamenlijk deelgenomen aan de Provada vastgoedbeurs onder de vlag van Logistics Valley. Zowel de samenwerking als de resultaten waren zo goed dat binnenkort een besluit genomen wordt over een vervolg van deze deelname in 2015. Maar de samenwerking binnen Logistics Valley gaat verder.

Een belangrijke speler in de logistiek in Nederland is Nederland Distributieland (NDL). Dit is een vereniging met bijna vierhonderd leden, bestaande uit logistiek dienstverleners, verladers, adviseurs, kennis instellingen en overheden. Onder de naam Holland International Distribution Council (HIDC) promoot Nederland Distributieland Nederland als 'Your logistics gateway to Europe' in het buitenland. Jaarlijks organiseert NDL de 'Nederland Distributiedag', een congres en netwerk evenementen dat door ca. 400 logistiek specialisten bezocht wordt. De logistieke hotspots in Nederland treden ieder jaar wisselend op als gastheer van dit evenement, waarbij in de ochtend bezoeken gebracht worden aan interessante logistieke bedrijven, instellingen of terminals in de regio.

NDL en Logistics Valley hebben het voornemen om de Nederland Distributiedag in september 2015 in de 'Valley' te organiseren. Een kans bij uitstek om de 3 logistieke hotspots Rivierenland, Nijmegen en de Liemers onder de aandacht te brengen bij een grote groep beslissers in de logistieke sector.

De afgelopen 2 jaar vond de jaarvergadering van NDL al plaats bij Hotel Duiven. Met het organiseren van de Nederland Distributiedag hebben we ook de mogelijkheid om 'live' te laten zien wat er allemaal al gebeurt op het vlak van logistiek in de Liemers en de andere 2 regio's en waarom wij zo aantrekkelijk zijn voor meer logistieke activiteiten.
Laatst aangepast opmaandag, 08 december 2014 15:59
 • Deel artikel met je vrienden

 • Meer in deze categorie:
  « Laat zien wat je wilt zeggen   |   House of Memories »
  Gustave Pol

  accountmanager BusinessPark 7Poort Zevenaar en coördinator voor de gezamenlijke logistieke acquisitie voor de Liemers

  Media

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden