Het gaat goed met De Liemers, maar het kan altijd beter!

In mijn laatste blog gaf ik aan welke zoekvragen van grote internationale bedrijven er regelmatig zijn voor het onderbrengen van hun logistieke activiteiten. Tot op de dag van vandaag hebben we Tommy Hilfiger of Michael Kors (beide Venlo) nog niet mogen begroeten in de Liemers. De Logistics Valley, met De Liemers als oostelijk deelgebied, komt wel steeds meer in de aandacht. Bij het goed voor elkaar hebben en houden van onze vestigingsvoorwaarden (onder andere arbeidsmarkt!) moet het toch lukken om een (inter)nationaal bedrijf met zijn Nederlandse of Europese DC naar de Liemers te halen.

Imago en naamsbekendheid is daarbij ook een niet te onderschatten aspect. Nu zijn we in De Liemers niet zo gewend om de buitenwacht te vertellen hoe geschikt de Liemers is voor logistieke activiteiten en wat er al goed gaat:

De laatste jaren heeft een hele serie bedrijven uit de regio zich opnieuw in de regio gevestigd. Een enkele keer voor de duidelijke binding met klanten, maar dikwijls was het net zo goed een optie om naar elders in Nederland of zelfs Duitsland te vertrekken, maar is toch weer voor De Liemers gekozen. In noem: Dachser en Chep in Zevenaar, Lalesse en Melis in Duiven, uitbreiding van Intervracht in Zevenaar, nieuw vestiging van Gasdokter in 's Heerenberg en verplaatsing van Brima Fruit en Kroftman Structures naar Babberich.

Meest gehoorde argument om te blijven is de goede arbeidsmarkt in de Liemers. Direct daarop volgend de bereikbaarheid: waarom zouden we in het westen bij de mainports gevestigd moeten zijn als we in het oosten van het land prima bereikbaar zijn en de vastgoed kosten een stuk lager zijn.

Actueel is de vestiging van het internationale logistieke bedrijf Kühne+Nagel in een gebouw van Visser Duiven. Kühne+Nagel zit met 2 enorme warehouses in Tiel, maar brengt nu dus een aantal activiteiten in de Liemers onder.

Hoe kunnen we met elkaar, gevestigde bedrijven, bedrijven die recent een locatie afweging gemaakt hebben, overheid en onderwijs meer de trots en successen uitdragen? Wie komt met voorstellen?

Ondertussen zitten we niet stil en presenteren we Logistics Valley en De Liemers op 15 oktober tijdens de Nationale Distributiedag. Ca. 400 logistiek specialisten zullen het congres in De Vereeniging in Nijmegen bezoeken en 's ochtends gaat er een bus met bezoekers naar het Liemers College in Zevenaar (thema opleidingen) en een bus naar Wim Bosman/Mainfreight in 's Heerenberg en de Rhein Waal Terminal in Emmerich. Een uitgelezen kans voor (logistieke) bedrijven uit De Liemers om contacten te leggen met bedrijven elders uit het land en om hen kennis te laten maken met onze regio. Kijk op www.ndd-congres.nl voor het programma en schrijf u snel in!

Laatst aangepast opvrijdag, 04 december 2015 11:04
 • Deel artikel met je vrienden

 • Gustave Pol

  accountmanager BusinessPark 7Poort Zevenaar en coördinator voor de gezamenlijke logistieke acquisitie voor de Liemers

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden