De Liemers als belangrijke schakel in Logistics Valley

Als samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid is 2,5 jaar terug het Logistiek Expertise Centrum (LEC) De Liemers opgezet. Projectleider Harry Klein Koerkamp heeft op vele vlakken partijen aan elkaar gebonden en nieuwe initiatieven tot stand gebracht. Met name op het vlak van onderwijs, arbeidsmarkt voor de logistiek is veel tot stand gebracht. Bovendien vervult LEC Liemers een belangrijke netwerkfunctie voor de ondernemers om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Ook de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de provincie zien het belang van de logistiek als topsector voor Gelderland. Eind 2013 heeft Ontwikkelingsmaatschappij OostNV de opdracht gekregen om een gezamenlijke branding en promotie op te zetten voor de 3 logistieke hotspots in Gelderland: Rivierenland, LEC regio Nijmegen en LEC Liemers. Vooral landelijk en op internationale schaal profileren de 3 hotspots zich niet individueel, maar als logistieke corridor tussen Zaltbommel en de Duitse grens. De 3 hotspots liggen alledrie aan de vervoersassen A15, Betuweroute en Waal. Langs deze vervoersassen wordt de verbinding gelegd tussen de Rotterdamse haven en het Duitse achterland.

De Liemers moet zich meer als gebied profileren en groter durven denken. Dit is de belangrijkste conclusie die Jan Ummenthum in zijn blog haalt uit het RABO rapport Wonen, werken, winkelen in De Liemers. Ik onderschrijf dit van harte en ik denk dat we met de logistiek in de Liemers goed op weg zijn om ons –onderscheidend- te profileren. De ligging aan de A12, met straks de doorgetrokken A15 en de containerterminal bij Emmerich is natuurlijk perfect. Echt onderscheidend is de ruimte die wij kunnen bieden aan grootschalige logistieke activiteiten. Of het nu gaat om bedrijven die een activiteit bij een (bestaande) logistiek dienstverlener onder wil brengen of om bedrijven die een nieuw distributiecentrum op willen zetten. We kunnen in de Liemers de schaal aan die onder andere door E-commerce bedrijven gevraagd wordt: Mega distributiecentra van 80.000 of 100.000 m2.

Onze presentatie op de Provada vastgoedbeurs

De klanten hiervoor dienen zich niet vanzelf aan. Eerder al presenteerden wij ons twee jaren op rij gezamenlijk op een logistieke beurs in Rotterdam. Van 3 t/m 5 juni zal de Liemers zich als onderdeel van de Logistics Valley presenteren op de Provada vastgoedbeurs in de RAI Amsterdam. Mijn ervaring is dat de makelaars en ontwikkelaars gespecialiseerd in logistiek vastgoed niet snel vanuit hun kantoor aan de Zuidas naar de Liemers komen. Door de Liemers actief te presenteren, hen uit te nodigen in onze stand en bijeenkomsten te organiseren denken we hen meer te betrekken bij de mogelijkheden voor meer logistieke werkgelegenheid in de Liemers.

De Provada is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor makelaars, ontwikkelaars, beleggers, adviseurs en overheden over vastgoedontwikkelingen in Nederland. De logistieke hotspots LEC Liemers, LEC Regio Nijmegen en Rivierenland presenteren zich gezamenlijk in 1 grote Logistics Valley stand. Met de deelname willen wij onze unieke ligging tussen Rotterdam en het Duitse achterland, verbonden door A15, Betuweroute en Rijn/Waal, benadrukken. Tijdens de beurs kunnen wij vastgoedadviseurs ervan overtuigen dat zij voor klanten die op zoek zijn naar goede bereikbaarheid en grote distributiecentra of grote oppervlaktes grond daarvoor, vooral naar de Liemers moeten komen.

Tijdens de Provada beurs organiseren wij verschillende bijeenkomsten:
Binnen het dagthema 'De duurzame stad' is er op 4 juni van 12.30 – 13.30 uur een bijeenkomst 'Duurzaamheid heeft de toekomst in bedrijfsgebouwen en logistiek vastgoed'. Logistics Valley heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot de duurzaamste transportcorridor van Nederland. Welke plannen hebben de logistieke hotspots Rivierenland, Nijmegen en Liemers om gezamenlijk deze ambitie waar te maken? Onder leiding van Tom van 't Hek gaan Marcel Michon van Buck Consultants International, Jan Loman namens Logistics Valley en vertegenwoordigers van de gemeente Heerenveen en de Dutch Green Building Council met elkaar in discussie.

Welke logistiek dienstverlener wil een middag aanwezig zijn in de stand van Logistics Valley? Dan wordt de entreekaart van € 85,- verzorgd.

Mijn stelling is

dat de aanwezigheid van een aantal bekende logistiek dienstverleners bijdraagt aan de bekendheid van de regio. Wie kan er op een vastgoedbeurs beter vertellen hoe goed de vestigingsfactoren voor logistieke bedrijven zijn: de gemeenten of ondernemers? 

 

Laatst aangepast opdonderdag, 08 mei 2014 09:48
 • Deel artikel met je vrienden

 • Gustave Pol

  accountmanager BusinessPark 7Poort Zevenaar en coördinator voor de gezamenlijke logistieke acquisitie voor de Liemers

  Media

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden