De Liemers als 3D print Valley van Nederland

Als echte Zevenaarder ben ik trots op de Liemers. Ik vind het geweldig om in mijn vrije tijd gewoon in de buurt te blijven. Onlangs ben ik met mijn vrouw en twee kinderen verhuisd naar een schitterend plekje in Ooy. Het is een paar minuutjes wandelen naar de Breuly, waar we in de zomer een lekkere duik kunnen nemen. Mijn twee kinderen gaan naar de St. Martinusschool in Oud Zevenaar, echt een buurtschool.

Als persoon sta ik voor duurzaamheid en dat geldt ook voor mijn bedrijf JAZO Zevenaar BV. Iedere investering bij JAZO, maar ook in privé, toets ik aan bepaalde duurzaamheidscriteria. Graag zou ik zien dat wij in de Liemers zouden uitblinken op dit gebied. Bij JAZO houden we ons ook bezig met het fenomeen 'nieuwe energie'. De wereld vraagt hierom. Ik bedoel niet het elektriciteitsnet, maar de persoonlijke energie van mensen.

Een belangrijke stelling is dat de wereld vervelend is voor vervelende mensen en de wereld interessant is voor interessante mensen. Talloze onderzoeken wijzen dit uit. Bij JAZO proberen wij deze positieve kijk met ons PRET-beleid te bevorderen. Dit lukt niet iedere dag, maar langzamerhand merk ik vooruitgang. Je moet juist energie krijgen van je werk. Soms worden we geremd door wet- en regelgeving of gewoon door slechte zin. Zaken die niet meewerken zijn bijvoorbeeld CAO's die vaak goede ideeën naar de prullenbak verwijzen. Ik voorzie grote problemen voor de toekomst met de snelheid van veranderen van vakbonden en Cao-onderhandelaars. Ik ben sterk van mening dat deze mensen niet zien hoe snel de wereld om ons heen aan het veranderen is en dat onze concurrentiepositie snel verslechtert. Kunnen we hier als Liemers nou niet iets aan doen?

Als regio dienen we de handen ineen te slaan. De drie O's (Overheid, Ondernemers en Onderwijs) dienen echt te gaan samenwerken. Dan bedoel ik ook werken en niet praten. Concrete acties, die opgevolgd moeten worden. Na een gesprek geen actie dan verplicht 250 euro in een activiteitenpot stoppen, idem met niet opgevolgde acties. Neem een voorbeeld aan Brabant. Daar gebeurt echt wat en de drijvende kracht is naar mijn mening het collectief van ondernemers samen met het onderwijs. Ik denk ook dat het goed is als wij onze regio verder verbinden aan activiteiten. Als Liemers kunnen we bijvoorbeeld de 3D print Valley van Nederland worden als aanvulling op de FoodValley en de MetalValley. Hebben we ook meteen een reden om hier een nieuwe Universiteit neer te zetten en de jeugd aan onze regio te binden.

Eén ding is zeker, onze regio moet super efficiënt gaan opereren om succesvol te worden c.q. blijven. Op dit moment zitten we met JAZO midden in een LEAN project (zie filmpje hierboven - JAZO Leanteam estafette). Het is prachtig om te zien hoe wij handelingen, die we al jaren hebben uitgevoerd, na kritisch beoordelen, achterwege kunnen laten. Ook hier zie je het energielevel van de mensen sterk fluctueren. Het gaat omhoog als men brainstormt over nieuwe ideeën en werkwijzen en omlaag als er daadwerkelijk een verandering of experiment moet plaatsvinden.

Mijn persoonlijke uitdaging is om een werksfeer te realiseren met een continue positieve energie, waarbij iedereen optimaal bijdraagt aan het resultaat.

Laatst aangepast opmaandag, 17 februari 2014 16:53
 • Deel artikel met je vrienden

 • Axel Jansen

  Directeur Jazo Zevenaar B.V.

  Media

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden