‘We moeten af van die Liemerse bescheidenheid’

Inwoners de Liemers brainstormen over kansen regio. 

De Liemers is een prachtige regio. Toch laten we nog veel kansen onbenut. Tijdens de brainstormavond bij Hotel Gieling werd er op dinsdag 24 oktober gesproken over wat er in de ogen van de aanwezigen fout ging, wat er beter kan en vlogen de nieuwe ideeën over de tafel.

De jaarlijkse branstormavond werd georganiseerd door de projectgroep van ‘De Liemers Helemaal Goed’. Hotel Gieling vormde het sfeervolle decor voor de bijzondere bijeenkomst. “We hebben bewust voor een kleine vorm gekozen waarin we samen praten over de Liemers”, vertelt Sjoerd Geurts namens de projectgroep. “Op die manier ga je makkelijker met elkaar in discussie en ontstaan de mooiste plannen. Dat bleek afgelopen week eens te meer.”
De aanwezigen vertegenwoordigden als ambassadeurs de verschillende plaatsen binnen de Liemers. Ondernemers, verenigingsbestuurders, bewoners en dorpsvertegenwoordigers gingen met elkaar in gesprek. Maar pas nadat de projectgroep terugkeek op het afgelopen jaar waarin veel gebeurd is. De realisatie van een Liemerse Jaaragenda via Liemersactueel.nl,  de voorbereidingen voor een Liemerse Sportprijs en de gesprekken met Montferland om ook aan te haken bij de Liemerse campagne. Hoogtepunt vormde de presentatie van VWO-leerlinge Camillia Stokman (16) uit Groessen. Ze maakt deel uit van de redactie van de nieuwe De Liemers Helemaal Goed Courant en vertelde over deze bijzondere manier waarop de jongeren de Liemers leren kennen.

De brainstormsessie leverde veel op. “Mensen blijken enorm betrokken te zijn met hun omgeving”, vertelt Pablo van Dick van de stuurgroep. “Ze zijn ook bereid om nieuwe ideeën te ondersteunen. Wat blijkt is dat er al veel gebeurt, maar dat we het soms niet goed uitdragen. We moeten af van de Liemerse bescheidenheid en de trots op onze regio uit durven dragen.”


Pascal Lindeman leidde de feitelijke brainstormsessie. “Er werden complimenten gegeven richting alle mooie evenementen en goede voorzieningen die er al zijn. Er was bezorgdheid over het gebrek aan vrijwilligers waar veel verenigingen tegenaan lopen. Maar er waren vooral ook nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld om meer te doen met de streektaal (dialect), een wandel- of fietsvierdaagse door de Liemers, de geschiedenis verder ontsluiten en meer aandacht voor de cultuur historie. De avond werd compleet met een kort optreden van ‘troubadour’ Paul Mulder in de Liemerse streektaal. De projectgroep De Liemers Helemaal goed gaat met met de resultaten van de avond aan de slag.

Laatst aangepast opdonderdag, 09 november 2017 12:35
 • Deel artikel met je vrienden

 • DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden