Nieuwe verbindingen tussen gemeenten en ondernemers

Op 30 september 2014 was Hotel Van der Valk in Duiven weer 'the place to be' voor ondernemers uit de regio om elkaar te ontmoeten. Het was de vierde editie van de B2B de Liemers beurs. Met dit jaar als thema: "nieuwe verbindingen & innovatief ondernemen". En dat is precies waarom de zes Liemerse gemeenten de krachten ook op de beurs hebben gebundeld!

Op de eerste etage was de stand te vinden, waar bezoekers kennis hebben kunnen maken met de Liemerse gemeenten Doesburg, Duiven, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. En.... Met de kansen en mogelijkheden die er zijn in de gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijventerreinen en detailhandel. Want ook op het gebied van werken en leven is de Liemers, helemaal goed!

Binnen de gemeenten liggen verschillende kansen voor ondernemers. In de stand van de gemeenten werden de kansen per sector op regionaal niveau weergegeven met een presentatie. Ondernemers konden zelf op een 'pin' klikken om te ontdekken wat voor kansen daar lagen. Om een indruk te krijgen:
· Kansen voor bedrijventerreinen. Locaties als 7poort, Innofase en 'het Ambacht' werden hier gepresenteerd met de mogelijkheden die zij bieden. Succesvolle bedrijven als Ikea en Makro zijn hier gesitueerd.
· Kansen in detailhandel. De effecten van funshopping en online shoppen beginnen zichtbaar te worden in de detailhandel. De gemeenten hebben elk verschillende innovatieve oplossingen hiervoor gevonden en deelden deze met ondernemers.
· Vrijetijdseconomie. In de Liemers is de afgelopen jaren succes behaald met de fietspendelboot, stads- en regiopromotie en gebiedsontwikkeling. Er zijn zelfs plannen voor een nieuw avonturenpark ontwikkeld. Ondernemers kunnen hierop inspelen of aan bijdragen.

Door een gezamenlijke stand en de bundeling van krachten is dit een goed voorbeeld van 'nieuwe verbindingen'.
Laatst aangepast opdinsdag, 09 december 2014 10:04
 • Deel artikel met je vrienden

 • DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden