Liemerse uitdaging is een feit!

De samenvoeging van de Duivense en Montferlandse Uitdaging zorgt voor uitbreiding naar de vijf gemeenten in de Liemers. Dit heeft geleid tot de Liemerse Uitdaging. Verenigingen en Stichtingen uit Zevenaar, Rijnwaarden en Westervoort kunnen nu ook hun vragen neerleggen. Liemerse bedrijven, gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen krijgen de mogelijkheid hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Met als doel de leefbaarheid voor alle inwoners in de Liemers te bevorderen. Dat is de Liemerse Uitdaging!


De Duivense en Montferlandse Uitdaging gaan op in de Liemerse Uitdaging. Naast Duiven en Montferland hebben ook de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden en Westervoort hun commitment gegeven voor dit prachtige initiatief. De Uitdaging is een landelijk idee, gestart door Gerda Geurtsen in Arnhem. Doel is lokale bedrijven zover te krijgen dat zij zich inzetten voor de lokale samenleving. Vanuit het standpunt maatschappelijk betrokken ondernemen slaan zij een brug naar verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de Uitdaging.

De Liemerse Uitdaging bemiddelt in Materialen, Middelen en Menskracht. Dat vertaalt zich door vragen van verenigingen en stichtingen te matchen met aanbod in natura van ondernemers uit de regio. Ondanks de samenwerking in deze vijf gemeenten blijven er lokale matchgroepen actief, die de aanvragen beoordelen en op zoek gaan naar matches. 'We geven geen geld, maar zoeken concrete oplossingen. Zo weten we dat onze inzet direct vertaald wordt en toepasbaar is. We maken gebruik van het netwerk van de matchgroepleden en dat is in de afgelopen twee jaar in Montferland en Duiven succesvol gebleken', aldus Sylvia Verhaar die als manager van de Liemerse Uitdaging haar bijdrage levert.

Naast de inzet van mensen hebben verenigingen en stichtingen ook toegang tot de Spullenbank van de Liemerse Uitdaging. In de Spullenbank zijn meubilair en andere spullen opgeslagen die bij bedrijven niet meer nodig zijn, bijvoorbeeld door vervanging.

Verenigingen en stichtingen die ook een aanvraag willen doen voor ondersteuning of een kijkje willen nemen in de Spullenbank, kunnen op de site van de Liemerse Uitdaging www.liemerseuitdaging.nl meer informatie vinden. Op de site is ook een overzicht beschikbaar van gerealiseerde matches.

Laatst aangepast opvrijdag, 11 maart 2016 11:15
 • Deel artikel met je vrienden

 • DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden