Liemers Carnavals Festival (LCF)

Liemers Carnavals Festival (LCF)

De doelstelling van het LCF is het promoten van de Liemerse carnavals-cultuur, met name “het carnavalslied” en “het buutreednen” (tonproaten).

Het idee is ontstaan na het zien van de film “Noa ’t Zuuje” over het carnaval in Venlo. Het bijzondere daaraan is dat in Venlo en omgeving circa 150 carnavalsliedjes bestaan met de eigen streek als onderwerp. Dit heeft ons geïnspireerd om iets van die strekking ook in de Liemers te gaan doen. Ons project is niet alleen gericht op het Liemerse carnavalslied maar ook op het buutreednen. Een buut is een wezenlijk onderdeel van een pronkzitting-achtig evenement tijdens de carnavalsperiode. De buutreedner neemt op goedmoedige wijze de gebeurtenissen in de streek met veel humor op de hak. Dialectgebruik heeft zowel bij de liedjes als bij de buuts uiteraard de duidelijke voorkeur!

Liemers Carnavalslied

We dagen een ieder uit om op (semi-) professionele wijze een carnavalslied te schrijven. De inhoud van het lied heeft bij voorkeur betrekking op de Liemers, een gebeuren in de Liemers of op de eigen woonplaats. Na een uitvoerige selectie van de inschrijvingen zal men, indien geselecteerd, tijdens het te organiseren Festival het lied voor het eerst ten gehore mogen brengen. Niet alleen het lied, maar ook de presentatie is van belang! Na het festival wordt voor verspreiding van de liedjes gezorgd, zodat deze tijdens het carnaval in de hele Liemers te horen zullen zijn, waardoor ook optredens in de regio binnen handbereik komen! Let op: niet geselecteerde liedjes maken het jaar daarop weer volop kans!

Liemers Buutreednen

Voor de buuts gaan we met de medewerking van een professionele kracht een aantal workshops aanbieden. Deze workshops wordt gegeven door Dirk Kouwenberg, een professionele Brabantse buutreedner die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Drie geselecteerden zullen tijdens het Festival hun “buut-debuut” maken! Na het festival creëren wij kansen om de buuts te presenteren in de regio Liemers en hopelijk ook daarbuiten. Let op, ook hier geldt: niet geselecteerde buutreedners maken het jaar daarop weer volop kans!

Wie kunnen er meedoen?

Iedereen die een band heeft met de Liemers kan aan het Festival meedoen, individueel, als duo of als groep. De workshop buutreednen is uiteraard voor solisten.

Liemers Carnaval Festival

Uiteindelijk doel: Een nieuwe kweekvijver vol jong en fris talent, als hofleverancier voor alle pronkzittingen en aanverwante carnavals-evenementen in de Liemers!
NB: Het LCF is een festival, géén concours! Er is geen jury en geen prijsuitreiking.
Laatst aangepast opmaandag, 14 januari 2019 12:46
 • Deel artikel met je vrienden

 • DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden