Laatste Nieuws (169)

Op deze pagina wordt je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en weetjes over 'de Liemers, helemaal goed!'. Heb je zelf nieuws wat betrekking heeft op 'de Liemers, helemaal goed!' dan kan je dat mailen naar .

Ben je benieuwd naar algemeen nieuws uit de Liemers? Kijk dan eens op LiemersActueel.nl. Een platform voor en door de Liemers. Met onder andere nieuws, foto's, video's en nog meer leuke blogs.

Winnaar Liemerse foto Mei 2020 bekend

We hebben weer een maandwinnaar. Mei was een goede fotomaand. Nooit eerder kregen we zoveel foto's toegestuurd. We konden ze niet allemaal plaatsen. De maandwinnaar kreeg ook gigantisch veel likes. Jos van Zijl is de gelukkige. Deze prachtige foto gemaakt bij het Kandia gemaal met uitzicht op Groessen is de winnaar geworden. Een prachtige foto! Jos, de 25 euro gaan naar jou. Proficiat.

Lees meer...

Schatkamer van de Liemers, verhaal 9: Gimborn, brieven en schoonschrift

Schrijf je nog wel eens een brief? Een Whatsapp-berichtje is tegenwoordig snel verstuurd. We doen het tientallen keren per dag. We gebruiken de smartphone niet alleen meer om met vrienden en familie in contact te zijn. We kopen online, we tikken mailtje en we betalen er mee in de winkel. Iets opschrijven op een stuk papier met een pen doen we steeds minder.
Lees meer...

Schatkamer van de Liemers, verhaal 8: Turmac

Sigaretten en kunst gingen jarenlang hand in hand

‘Turmac betekende veel voor Zevenaar’

Vroeger was het heel gewoon. Als je zo rond je zestiende ging werken dan ging je als vanzelfsprekend ook roken. Dan hoorde je er echt bij. Nu weten we beter. We weten hoe ongezond roken is. Steeds meer mensen stoppen er mee en jongeren beginnen er niet meer aan.

Lees meer...

Toerisme in regio flink in de lift!

Maandag 11 september is de Toeristisch Recreatieve monitor Regio Arnhem Nijmegen 2016 gepresenteerd. Deze monitor, opgesteld door ZKA Leisure Consultants in opdracht van RBT KAN, geeft inzicht in de economische betekenis van toerisme en recreatie in de regio in 2016 evenals in de ontwikkeling in vergelijking met 2014. De cijfers zijn positief, zo is in 2016 ten opzichte van 2014 in de regio Arnhem Nijmegen een groei van 10% van het aantal overnachtingen gerealiseerd. Het aantal hotelovernachtingen steeg zelfs met 13%. De toeristische bestedingen namen tot slot toe met 3%.
 

Lees meer op de website van RBTKAN.
Lees meer...

Eredivisie zeilen in Giesbeek op 10, 11, 12 juni 2016

In het weekend van 10, 11 en 12 juni is de Gieseplas ter hoogte van WSV Giesbeek het decor van de tweede speelronde van de Eredivisie Zeilen. De Eredivisie Zeilen is de strijd om het landskampioenschap. Net als in het voetbal zijn er 18 clubs ingeschreven voor het debuutjaar van de hoogste competitie voor wedstrijd-zeilende watersportverenigingen. In vijf speelrondes op vijf verschillende locaties in Nederland wordt gestreden om de titel. De winnaar neemt deel aan de internationale Sailing Champions League.
Lees meer...

Platformbijeenkomst vrijetijdseconomie de Liemers in het teken van praktische promotie!

Op maandag 25 april vond de platformbijeenkomst vrijetijdseconomie voor ondernemers uit de Liemers plaats bij Gasterij De Kommensaal in Lathum. Deze avond wordt twee keer per jaar georganiseerd door het Regionaal Bureau Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) om ondernemers te inspireren, verbinden en ondersteunen. Ditmaal stond de avond in het teken van praktische promotie middels social media.
Lees meer...

Vijfde editie B2B de Liemers zeer geslaagd

DUIVEN - Op dinsdag 19 april vond in de Kerstpakkettenlocatie van Makro Duiven de vijfde editie van B2B de Liemers plaats. De bedrijfshal was voor deze regionale zakelijke beurs omgetoverd tot een gevarieerd beursplein, waar meer dan 100 grote en kleine ondernemers zich aan elkaar en aan ruim 2.000 bezoekers presenteerden. De sponsoren en het beursbestuur zijn unaniem: deze succesvolle ondernemersbeurs krijgt een vervolg.

Lees meer...

Cultuurhistorisch erfgoed de Liemers in het spotlicht

Met de opening van acht Spannende Geschiedenis locaties, verschillende fiets- en wandelroutes  en tal van informatieborden geeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) een extra impuls aan de bevordering van het toerisme in de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar. In alle nieuwe producten staat het cultuurhistorische erfgoed van deze bijzondere regio centraal. Op een goed moment, want dit jaar wordt er in de Liemers herdacht dat de regio tweehonderd jaar deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Op 14 april werden alle nieuwe producten feestelijk gelanceerd door Ella Schadd – de Boer, burgemeester van Rijnwaarden en Jurriaan de Mol, directeur RBT KAN.
Met de opening van acht Spannende Geschiedenis locaties, verschillende fiets- en wandelroutes  en tal van informatieborden geeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) een extra impuls aan de bevordering van het toerisme in de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar. In alle nieuwe producten staat het cultuurhistorische erfgoed van deze bijzondere regio centraal. Op een goed moment, want dit jaar wordt er in de Liemers herdacht dat de regio tweehonderd jaar deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Op 14 april werden alle nieuwe producten feestelijk gelanceerd door Ella Schadd – de Boer, burgemeester van Rijnwaarden en Jurriaan de Mol, directeur RBT KAN.
 
Spannende Geschiedenis
De gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar hebben een rijk cultureel erfgoed. De rivier de Rijn heeft zijn fysieke sporen in het landschap nagelaten. Denk maar aan de vele overstromingen, de bouw van overlaten en daarna de gemalen. Maar ook speelde de streek een grote rol op het toneel van Europa toen Lodewijk XIV hier de Republiek der Nederlanden binnentrok en daarna ons land onder zijn gezag stelde. Of denk aan de strategische ligging aan de drukste rivier van West-Europa met tolheffing en wisselende gezagsverhoudingen. Van al deze historische gebeurtenissen heeft RBT KAN acht informatiepanelen met een daarmee verbonden luisterverhaal gemaakt. En die acht locaties aan de hand van thematische fietsroutes met elkaar verbonden. Het geheel maakt nu deel uit van de provinciale samenwerking in de marketingcampagne ‘Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland’, met meer dan 250 historische locaties: een activiteit van RBT KAN.
Ook wandelroutes en informatiepanelen
Vijf reeds bestaande wandelroutes met boeiende verhalen hebben een nieuwe  benadering gekregen. Zij zijn in een route-app geplaatst, waarbij de interessante videoverhalen in de route-app zijn geïntegreerd. Een product, dat samen met het Toeristisch Informatie Centrum Rijnwaarden is gerealiseerd. Voorts zijn bij alle veerpontjes in de gemeente Rijnwaarden panelen met toeristische informatie over het gebied geplaatst. Een prima service voor diegene die hier moet wachten op de volgende veerpont. Ten slotte is er ook bewegwijzering naar het struingebied De Geuzenwaard in Lobith geplaatst. Dit alles is gerealiseerd door RBT KAN, in nauwe samenwerking met de gemeente Rijnwaarden en dankzij ondersteuning van de Provincie Gelderland en Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling ´Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!’.
 
Feestelijke opening
Alle nieuwe producten zijn op 14 april geopend door  Ella Schadd – de Boer, burgemeester van Rijnwaarden en Jurriaan de Mol, directeur RBT KAN. “Wij zijn ervan overtuigd, dat deze nieuwe producten een prachtige toevoeging zijn aan dit interessante gebied, dat menig toerist nog niet ontdekt heeft. Cultureel erfgoed mag zich in een steeds grotere belangstelling van het publiek verheugen. Met deze nieuwe producten en de vele evenementen die dit jaar op stapel staan om tweehonderd jaar onderdeel van ons Koninkrijk te vieren, verwachten wij een grotere belangstelling voor het gebied”, meldt Jurriaan de Mol. Wie meer wil weten over alle nieuwe producten kijkt op www.regioarnhemnijmegen.nl
Lees meer...

B2B de Liemers is klaar voor recordaantal bezoekers

Alle standhouders van de vijfde editie van B2B de Liemers zijn bekend. De beurs voor en door ondernemers is volgeboekt. Ruim honderd deelnemers - bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen - zullen zich tijdens deze regionale beurs op 19 april presenteren in de Makro Kerstpakkettenhal in Duiven. Doel van de grootst opgezette ondernemersbeurs is elkaar te ontmoeten, te inspireren en te versterken.
Lees meer...

Nederland is mooi, maar de Liemers is pas echt mooi

Al 23 jaar loopt een groep Zevenaarse mannen lange afstandroutes in heel Nederland. Dankzij hen heeft hun eigen regio nu ook zo'n route: het 137 kilometer lange Liemers Knooppad. Waarom heeft de Liemers eigenlijk geen lange wandelroute? Dat dacht een groep Zevenaarse wandelaars toen ze in 2008 bij elkaar waren om het vijftienjarig bestaan van hun wandelgroep te vieren. 
Lees meer...

DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
next
prev

DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
next
prev

Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

 

Contact opnemenwe horen graag van je

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

Inloggen or Aanmelden