Eredivisie zeilen in Giesbeek op 10, 11, 12 juni 2016

In het weekend van 10, 11 en 12 juni is de Gieseplas ter hoogte van WSV Giesbeek het decor van de tweede speelronde van de Eredivisie Zeilen. De Eredivisie Zeilen is de strijd om het landskampioenschap. Net als in het voetbal zijn er 18 clubs ingeschreven voor het debuutjaar van de hoogste competitie voor wedstrijd-zeilende watersportverenigingen. In vijf speelrondes op vijf verschillende locaties in Nederland wordt gestreden om de titel. De winnaar neemt deel aan de internationale Sailing Champions League.

Breder zeilpubliek

De Eredivisie Zeilen wil de zeilsport toegankelijk en aantrekkelijk maken en richt zich op een breed publiek. . Directeur Eredivisie Zeilen - Simon Keijzer: "Met de Eredivisie Zeilen willen we laten zien dat het mogelijk is om mensen buiten de traditionele, hardcore zeilwereld voor het zeilen te interesseren. Zeilen is een geweldige sport om te doen en soms ook heel gaaf om naar te kijken. Maar het spelletje zelf, en wie wint of verliest, is zeer lastig te zien. Dankzij de software van SAP, die onder andere ook in de Extreme Sailing Series, Golf en de Formule 1 gebruikt wordt, kunnen we zeilen voor het grote publiek inzichtelijk maken. Daarnaast organiseren we samen met het Watersportverbond en WSV Giesbeek activiteiten op de locatie, dus er is voldoende te zien, doen en beleven."

De deelnemende verenigingen voor 2016 zijn:
Haarlemsche Jachtclub (Haarlem), Jachtclub Scheveningen (Den Haag), KNZ&RV Muiden (Muiden), KWS Sneek (Sneek), KWV de Kaag (Warmond), R.R. & Z.V. Maas en Roer (Roermond), SZ & WV Uitdam (Uitdam), WS Heeg (Heeg), VWDTP (Groningen), WSV Almere Centraal (Almere), WSV Almere Haven (Almere), WSV Giesbeek (Giesbeek), WSV Wolphaartsdijk (Wolphaartsdijk), WV Braassemermeer (Roelofarendsveen), WV Breskens (Breskens), WV De Nieuwe Meer (Aalsmeer), WV Flevomare (Almere), WV Neptunus (Den Bosch).

WSV Giesbeek behoort tot de vier grootste watersportverenigingen van Nederland. De vereniging van ca 1250 leden heeft de afgelopen 47 jaar gebouwd aan een gezonde en gezellige vereniging aan de Rhederlaagplas. Alle faciliteiten die nodig zijn voor het uitoefenen van de watersport is bij elkaar gebracht door inbreng van eigen leden. Het motto van de vereniging is dan ook: "Van leden, voor leden". De vereniging verzorgt opleidingen in de watersport zoals Vaarbewijzen, zeilopleidingen CWO en Sailability (zeilen voor mensen met een handicap). De vereniging zet zich hard in voor de promotie van de watersport, zo worden er instapdagen georganiseerd en zijn boten tegenwoordig in het bezit van vereniging en hoeven door de zeiler dus niet meer te worden aangeschaft. De Eredivisie Zeilen in de regio zal een flinke boost kunnen geven aan de watersport in de regio. De accommodaties van WSV Giesbeek liggen aan de Gieseplas en het adres is Havenweg 4A, 6987 EP Giesbeek.

Optimist on Tour en Combi Oost wedstrijden. De kinderen kunnen tijdens het evenement zelf zeilen! Optimist on Tour, georganiseerd door het Watersportverbond, is ook aanwezig. Bij de Optimist on Tour kunnen kinderen gratis kennis maken met de watersport. Ze kunnen zeilen, kanoën of suppen. Met de Optimist on Tour kan het Watersportverbond tussen de 600 en 800 schoolkinderen een unieke watersportervaring geven tijdens een Eredivisie speelronde. Daarnaast worden de combi oost wedstrijden dat weekend op de plas georganiseerd. Alle kinderen die CWO les hebben varen een aantal keren per jaar wedstrijden in een Laser of Optimist. Genoeg te zien en te beleven dus!

Wat is Eredivisie Zeilen?
Eredivisie Zeilen is opgericht met als doel een serie wedstrijden te creëren tussen Nederlandse watersportverenigingen, om zodoende een landskampioen te bepalen. Korte races, standaard boten en een up and down wedstrijdbaan op unieke locaties is een garantie voor zeilsport op het hoogste niveau. De volledige competitie bestaat uit 5 wedstrijdweekenden. Gedurende 3 dagen varen 18 verenigingsteams in een vloot van 6 J/70's 45 korte races van maximaal 20 minuten. Ieder team vaart op deze manier 15 races per event. Dit levert aan het einde een klassement en een landskampioen op.

Kijk ook op: www.eredivisiezeilen.nl en volg de Eredivisie op social media: twitter & facebook.

Voor meer informatie over WSV Giesbeek kijk op http://www.wsvgiesbeek.nl/, social media Zeilteam Giesbeek of stuur een email naar .

fotograaf: © Remmelt Staal

DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
next
prev

DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
next
prev

Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

 

Contact opnemenwe horen graag van je

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

Inloggen or Aanmelden