Ondanks de regen viel de dag niet in het water

Foto: Dies Goorman Fotografie
Op 31 augustus 2014 werd de 2e editie van Tour Culinair de Liemers gehouden. Tijdens deze culinaire fietstour konden de deelnemers bij vijf bijzondere locaties stoppen en genieten van Liemerse specialiteiten.

De deelnemers werden ontvangen in Hotel Duiven en persoonlijk verwelkomd door het bestuur van Tour Culinair de Liemers en betrokken medewerkers van het hotel. Even na negen uur vertrokken de eerste fietsers richting Buitengoed de Panoven, een voormalige dakpan- en steenfabriek uit 1850 die nu is omgetoverd tot een goed bewaard industrieel erfgoed. Een bijzondere locatie in de Liemers!

Na het bezoek aan de Panoven fietsten de deelnemers door naar 't Gelders Eiland, waar historisch Huis Aerdt is gelegen. Op de binnenplaats, onder de eeuwenoude plataan, was een sfeervolle markt ingericht waar de deelnemers kennis konden maken met diverse Liemerse (streek)producten. De markt was georganiseerd door de vrijwilligers van het Toeristisch Informatie Centrum Rijnwaarden.

De derde tussenstop was de Europakade in Tolkamer, de plek waar de Rijn Nederland binnenstroomt, met uitzicht op de Duitse Elterberg. Ondertussen konden de deelnemers in het voormalige douanekantoor genieten van terrine van lokale vis, bereid en geserveerd door Toine Smulders.
Tussen de regenbuien door fietsten de deelnemers naar Fruitbedrijf de Buitenboom, waar een glaasje versgeperst appelsap klaarstond. Bij dit fruitbedrijf worden vele soorten fruit geteeld waaronder appels, frambozen, bosbessen en bramen.

De vijfde locatie was Struisvogelboerderij Vrieswijk, één van de weinige plaatsen waar struisvogels tussen de koeien lopen. En dat allemaal in de Liemers! Bij terugkomst in Hotel Duiven kon iedereen aanschuiven voor een afsluitend diner, een live cooking buffet met Liemerse specialiteiten. Ondanks een paar fikse regenbuien hoorde de organisatie alleen maar positieve geluiden van de gasten.

Vervolg
Op 30 augustus 2015 staat de volgende editie van Tour Culinair de Liemers gepland. Met bijzondere locaties en specialiteiten wordt opnieuw duidelijk gemaakt waarom de Liemers helemaal goed is. De route van dit jaar kan ook op eigen gelegenheid gefietst worden. De route is te vinden op: 
lekkerfietsen.nl

Laatst aangepast opdinsdag, 02 september 2014 13:20
 • Deel artikel met je vrienden

 • DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden