Aftrap nationale Week van de Veiligheid

8 oktober 2014, de Liemerse Veiligheidsconferentie. Een conferentie over de veiligheid op bedrijventerreinen in de Liemers. Sprekers als voormalig beroepsinbreker Theo Korsten en voormalig politiewoordvoerder van Amsterdam Klaas Wilting vertelden wat er goed is en beter kan in de Liemers. Aansluitend werd een film vertoond over de werkwijze van Bello en de toekomstplannen. Tenslotte was er ruimte om vragen te stellen aan specialisten op het gebied van veiligheid en ondernemen.

"Hij straalt autoriteit en veiligheid uit": zo werd Klaas Wilting ingeleid aan het begin van de avond. Met 38 jaar ervaring, zowel op kantoor als op de straat, heeft Klaas enorm veel kennis op het gebied van veiligheid. Hij complimenteerde de ondernemers in de Liemers over Bello. Een mooi initiatief ontstaan door zowel overheid als ondernemers. Samenwerken en deelnemen aan dit soort initiatieven maakt Nederland en de Liemers veiliger, aldus Klaas Wilting.

Theo Korsten, voormalig beroepsinbreker en bekend van het TV-programma De Inbreker, liet de aanwezigen zien waar het op industrieterreinen aantrekkelijk gemaakt wordt voor criminelen. Hij kwam met concrete voorbeelden en foto's van lokale bedrijventerreinen.

De film gaf toelichting over hoe een inbraakmelding wordt opgevolgd en wat gebeurt er 's nachts zoal op een industrieterrein. Daarnaast werd de Liemers als logistiek knooppunt belicht, met daaraan gekoppeld transportcriminaliteit. Secure Lane en de Regionale toezicht Ruimte kunnen bijdragen aan de bestrijding daarvan.

Tenslotte was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan een forum van specialisten op het gebied van veiligheid en ondernemen en een afsluitende netwerkborrel.

DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
next
prev

DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
next
prev

Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

 

Contact opnemenwe horen graag van je

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

Inloggen or Aanmelden