Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 1211 niet laden

Laatste Nieuws (148)

Op deze pagina wordt je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en weetjes over 'de Liemers, helemaal goed!'. Heb je zelf nieuws wat betrekking heeft op 'de Liemers, helemaal goed!' dan kan je dat mailen naar .

Ben je benieuwd naar algemeen nieuws uit de Liemers? Kijk dan eens op LiemersActueel.nl. Een platform voor en door de Liemers. Met onder andere nieuws, foto's, video's en nog meer leuke blogs.

Schatkamer van de Liemers, verhaal 9: Gimborn, brieven en schoonschrift

Schrijf je nog wel eens een brief? Een Whatsapp-berichtje is tegenwoordig snel verstuurd. We doen het tientallen keren per dag. We gebruiken de smartphone niet alleen meer om met vrienden en familie in contact te zijn. We kopen online, we tikken mailtje en we betalen er mee in de winkel. Iets opschrijven op een stuk papier met een pen doen we steeds minder.
Lees meer...

Schatkamer van de Liemers, verhaal 8: Turmac

Sigaretten en kunst gingen jarenlang hand in hand

‘Turmac betekende veel voor Zevenaar’

Vroeger was het heel gewoon. Als je zo rond je zestiende ging werken dan ging je als vanzelfsprekend ook roken. Dan hoorde je er echt bij. Nu weten we beter. We weten hoe ongezond roken is. Steeds meer mensen stoppen er mee en jongeren beginnen er niet meer aan.

Lees meer...

Toerisme in regio flink in de lift!

Maandag 11 september is de Toeristisch Recreatieve monitor Regio Arnhem Nijmegen 2016 gepresenteerd. Deze monitor, opgesteld door ZKA Leisure Consultants in opdracht van RBT KAN, geeft inzicht in de economische betekenis van toerisme en recreatie in de regio in 2016 evenals in de ontwikkeling in vergelijking met 2014. De cijfers zijn positief, zo is in 2016 ten opzichte van 2014 in de regio Arnhem Nijmegen een groei van 10% van het aantal overnachtingen gerealiseerd. Het aantal hotelovernachtingen steeg zelfs met 13%. De toeristische bestedingen namen tot slot toe met 3%.
 

Lees meer op de website van RBTKAN.
Lees meer...

Eredivisie zeilen in Giesbeek op 10, 11, 12 juni 2016

In het weekend van 10, 11 en 12 juni is de Gieseplas ter hoogte van WSV Giesbeek het decor van de tweede speelronde van de Eredivisie Zeilen. De Eredivisie Zeilen is de strijd om het landskampioenschap. Net als in het voetbal zijn er 18 clubs ingeschreven voor het debuutjaar van de hoogste competitie voor wedstrijd-zeilende watersportverenigingen. In vijf speelrondes op vijf verschillende locaties in Nederland wordt gestreden om de titel. De winnaar neemt deel aan de internationale Sailing Champions League.
Lees meer...

Platformbijeenkomst vrijetijdseconomie de Liemers in het teken van praktische promotie!

Op maandag 25 april vond de platformbijeenkomst vrijetijdseconomie voor ondernemers uit de Liemers plaats bij Gasterij De Kommensaal in Lathum. Deze avond wordt twee keer per jaar georganiseerd door het Regionaal Bureau Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) om ondernemers te inspireren, verbinden en ondersteunen. Ditmaal stond de avond in het teken van praktische promotie middels social media.
Lees meer...

Vijfde editie B2B de Liemers zeer geslaagd

DUIVEN - Op dinsdag 19 april vond in de Kerstpakkettenlocatie van Makro Duiven de vijfde editie van B2B de Liemers plaats. De bedrijfshal was voor deze regionale zakelijke beurs omgetoverd tot een gevarieerd beursplein, waar meer dan 100 grote en kleine ondernemers zich aan elkaar en aan ruim 2.000 bezoekers presenteerden. De sponsoren en het beursbestuur zijn unaniem: deze succesvolle ondernemersbeurs krijgt een vervolg.

Lees meer...

Cultuurhistorisch erfgoed de Liemers in het spotlicht

Met de opening van acht Spannende Geschiedenis locaties, verschillende fiets- en wandelroutes  en tal van informatieborden geeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) een extra impuls aan de bevordering van het toerisme in de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar. In alle nieuwe producten staat het cultuurhistorische erfgoed van deze bijzondere regio centraal. Op een goed moment, want dit jaar wordt er in de Liemers herdacht dat de regio tweehonderd jaar deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Op 14 april werden alle nieuwe producten feestelijk gelanceerd door Ella Schadd – de Boer, burgemeester van Rijnwaarden en Jurriaan de Mol, directeur RBT KAN.
Met de opening van acht Spannende Geschiedenis locaties, verschillende fiets- en wandelroutes  en tal van informatieborden geeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) een extra impuls aan de bevordering van het toerisme in de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar. In alle nieuwe producten staat het cultuurhistorische erfgoed van deze bijzondere regio centraal. Op een goed moment, want dit jaar wordt er in de Liemers herdacht dat de regio tweehonderd jaar deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Op 14 april werden alle nieuwe producten feestelijk gelanceerd door Ella Schadd – de Boer, burgemeester van Rijnwaarden en Jurriaan de Mol, directeur RBT KAN.
 
Spannende Geschiedenis
De gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar hebben een rijk cultureel erfgoed. De rivier de Rijn heeft zijn fysieke sporen in het landschap nagelaten. Denk maar aan de vele overstromingen, de bouw van overlaten en daarna de gemalen. Maar ook speelde de streek een grote rol op het toneel van Europa toen Lodewijk XIV hier de Republiek der Nederlanden binnentrok en daarna ons land onder zijn gezag stelde. Of denk aan de strategische ligging aan de drukste rivier van West-Europa met tolheffing en wisselende gezagsverhoudingen. Van al deze historische gebeurtenissen heeft RBT KAN acht informatiepanelen met een daarmee verbonden luisterverhaal gemaakt. En die acht locaties aan de hand van thematische fietsroutes met elkaar verbonden. Het geheel maakt nu deel uit van de provinciale samenwerking in de marketingcampagne ‘Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland’, met meer dan 250 historische locaties: een activiteit van RBT KAN.
Ook wandelroutes en informatiepanelen
Vijf reeds bestaande wandelroutes met boeiende verhalen hebben een nieuwe  benadering gekregen. Zij zijn in een route-app geplaatst, waarbij de interessante videoverhalen in de route-app zijn geïntegreerd. Een product, dat samen met het Toeristisch Informatie Centrum Rijnwaarden is gerealiseerd. Voorts zijn bij alle veerpontjes in de gemeente Rijnwaarden panelen met toeristische informatie over het gebied geplaatst. Een prima service voor diegene die hier moet wachten op de volgende veerpont. Ten slotte is er ook bewegwijzering naar het struingebied De Geuzenwaard in Lobith geplaatst. Dit alles is gerealiseerd door RBT KAN, in nauwe samenwerking met de gemeente Rijnwaarden en dankzij ondersteuning van de Provincie Gelderland en Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling ´Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!’.
 
Feestelijke opening
Alle nieuwe producten zijn op 14 april geopend door  Ella Schadd – de Boer, burgemeester van Rijnwaarden en Jurriaan de Mol, directeur RBT KAN. “Wij zijn ervan overtuigd, dat deze nieuwe producten een prachtige toevoeging zijn aan dit interessante gebied, dat menig toerist nog niet ontdekt heeft. Cultureel erfgoed mag zich in een steeds grotere belangstelling van het publiek verheugen. Met deze nieuwe producten en de vele evenementen die dit jaar op stapel staan om tweehonderd jaar onderdeel van ons Koninkrijk te vieren, verwachten wij een grotere belangstelling voor het gebied”, meldt Jurriaan de Mol. Wie meer wil weten over alle nieuwe producten kijkt op www.regioarnhemnijmegen.nl
Lees meer...

B2B de Liemers is klaar voor recordaantal bezoekers

Alle standhouders van de vijfde editie van B2B de Liemers zijn bekend. De beurs voor en door ondernemers is volgeboekt. Ruim honderd deelnemers - bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen - zullen zich tijdens deze regionale beurs op 19 april presenteren in de Makro Kerstpakkettenhal in Duiven. Doel van de grootst opgezette ondernemersbeurs is elkaar te ontmoeten, te inspireren en te versterken.
Lees meer...

Nederland is mooi, maar de Liemers is pas echt mooi

Al 23 jaar loopt een groep Zevenaarse mannen lange afstandroutes in heel Nederland. Dankzij hen heeft hun eigen regio nu ook zo'n route: het 137 kilometer lange Liemers Knooppad. Waarom heeft de Liemers eigenlijk geen lange wandelroute? Dat dacht een groep Zevenaarse wandelaars toen ze in 2008 bij elkaar waren om het vijftienjarig bestaan van hun wandelgroep te vieren. 
Lees meer...

Liemerse uitdaging is een feit!

De samenvoeging van de Duivense en Montferlandse Uitdaging zorgt voor uitbreiding naar de vijf gemeenten in de Liemers. Dit heeft geleid tot de Liemerse Uitdaging. Verenigingen en Stichtingen uit Zevenaar, Rijnwaarden en Westervoort kunnen nu ook hun vragen neerleggen. Liemerse bedrijven, gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen krijgen de mogelijkheid hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Met als doel de leefbaarheid voor alle inwoners in de Liemers te bevorderen. Dat is de Liemerse Uitdaging!
Lees meer...

Feestmaand shoptegoed!

Wat is er nu leuker dan shoppen? Niet veel dingen kunnen daar aan tippen... Vooral niet als je in deze feestmaand gratis je winkelmandje kunt vullen! Wij van de Liemers, helemaal goed! mogen maar liefst vier keer €100,- euro shoptegoed weggeven.

Lees meer...

Succesvolle opkomst platformbijeenkomst vrijetijdseconomie!

Rijnwaarden – Op donderdag 12 november vond de platformbijeenkomst vrijetijdseconomie voor ondernemers plaats bij Buitengoed Gelderse Waarden in Pannerden. Deze avond wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Liemers, helemaal goed! om ondernemers te inspireren, verbinden en ondersteunen. Ditmaal stond de avond in het thema van de Duitse marktbewerking.

Lees meer...

Workshopavond voor verenigingen helemaal goed!

Zevenaar – Op donderdag 15 oktober vond de workshopavond voor verenigingen plaats bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Deze avond wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Liemers, helemaal goed! om verenigingen te inspireren, verbinden en ondersteunen. Ditmaal stond de avond in het thema van: 'Social, meer dan sociale media'.
Lees meer...

Inwoners vonden € 250,- shoptegoed in de winkelstraten van de Liemers!

€ 250,- shoptegoed vinden, wie wil dat nou niet? Om te laten zien dat het 'helemaal goed!' shoppen is in de Liemers is er afgelopen zomer elke laatste vrijdag van de maand € 250,- shoptegoed verstopt vanuit de campagne de Liemers, helemaal goed!. Dankzij deze vernieuwende actie konden de gelukkige vinders het shoptegoed besteden bij partners die zijn aangesloten bij de Liemers, helemaal goed!
Lees meer...

Gemaakt in de Liemers: een groot succes!

32 activiteiten en bijna 5.000 bezoekers . Op 12 september 2015 vonden de laatste Gemaakt in de Liemers activiteiten plaats tijdens de officiële festival periode van Gemaakt in Gelderland. Tijdens dit erfgoedfestival werd de Gelderse maakindustrie in de etalage gezet. Door de deelname van verschillende Liemerse bedrijven is de regio bij een groot publiek op de kaart gezet.

Lees meer...

Kick-off - Forum Euregio

Op 1 juni 2016 is het 200 jaar geleden dat een aantal Kleefse gebieden door Pruissen werden overgedragen aan het Koninkrijk der Nederlanden. Deze bijzondere historische gebeurtenis heeft het Liemers Museum, Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg en het Historisch Verband de Liemers geïnspireerd om een reeks evenementen voor te bereiden onder de titel Grenzland 2016, 200 jaar verbonden. Het overkoepelende thema van de evenementen is de betekenis van grenzen in brede zin. De grens die ons niet alleen sterk verbindt maar die ook voor afstand zorgt. Grenzland 2016 wil bestaande verbindingen uitbouwen en vele nieuwe contacten initiëren op het gebied van economie, onderwijs, cultuur en toerisme.

Lees meer...

Winkelcentra in de Liemers kleuren rood

De afgelopen weken is het promotieteam van de Liemers, helemaal goed! druk bezig geweest met het vergroten van de zichtbaarheid van de campagne. Liemerse winkelcentra zijn bezocht om winkeliers te benaderen om partner te worden door een DLHG-sticker op te plakken. Door de Liemerse winkelcentra rood te kleuren met DLHG-stickers wordt de campagne gezamenlijk volop uitgedragen.

Lees meer...

Clubkasbijdrage uitgereikt op workshopavond verenigingen

Tijdens de workshopavond voor verenigingen op 16 april is de clubkasbijdrage 2015 uitgereikt. Deze bijdrage wordt uitgereikt door de Liemers, helemaal goed! aan verenigingen die de Liemers op een ludieke en opvallende wijze promoten. De workshop stond in het thema: 'Hoe kom ik in de krant?'. De hoofdprijs van de clubkasbijdrage is dit jaar gewonnen door Sub Aqua Libera.

Lees meer...

Lindus ‘over de streep’ in Doesburg

Op 17 maart 2015 werd in de Gasthuiskerk in Doesburg de maandelijkse Lindus bijeenkomst gehouden. Ditmaal een zeer leuke actieve meeting. De bijeenkomst startte met een verwelkoming door beleidsmedewerker Andre Putker en wethouder economie Ellen Mulder Mets van de gemeente Doesburg. Nadrukkelijk werd benoemd  dat de gemeente Doesburg een gemeente met een nieuwe stijl is. De gemeente Doesburg bedoelt hiermee dat men volledig met haar tijd meegaat en net zo flexibel is als het bedrijfsleven, aldus de gemeente Doesburg.
Lees meer...

De grootste ijsbaan van Gelderland breidt uit!

Voor de negende achtereenvolgende keer staat Duiven garant voor ouderwetse schaatspret. Weer of geen weer, jong en oud kan zich alvast verheugen op 4 weken ijspret op de grootste overdekte ijsbaan van Gelderland die dit jaar wordt uitgebreid met een buitengedeelte van 225 m2. Als promotionele ondersteuning verloot de Liemers, helemaal goed! ook dit jaar verschillende prijzen.
Lees meer...

Ontmoeten in Zevenaar

Op 15 oktober vond de maandelijkse Open Coffee Zevenaar plaats. In Ondernemers Centrum de Pelikaan kwamen ongeveer 50 ondernemers bij elkaar om te netwerken en nieuwe verbindingen te leggen. Ditmaal was de Liemers, helemaal goed! aanwezig als spreker.
Lees meer...

Netwerkbijeenkomst Liemers Trots

Op 8 oktober vond er een netwerkbijeenkomst van Liemers Trots plaats. De streekproductenorganisatie uit de Liemers. Tijdens deze avond werd de campagne de Liemers, helemaal goed! nogmaals onder de aandacht gebracht. Daarnaast werd de nieuwe website van Liemers Trots toegelicht en werd er een rondleiding gegeven over de waterbuffelboerderij Arns.
Lees meer...

Aftrap nationale Week van de Veiligheid

8 oktober 2014, de Liemerse Veiligheidsconferentie. Een conferentie over de veiligheid op bedrijventerreinen in de Liemers. Sprekers als voormalig beroepsinbreker Theo Korsten en voormalig politiewoordvoerder van Amsterdam Klaas Wilting vertelden wat er goed is en beter kan in de Liemers. Aansluitend werd een film vertoond over de werkwijze van Bello en de toekomstplannen. Tenslotte was er ruimte om vragen te stellen aan specialisten op het gebied van veiligheid en ondernemen.
Lees meer...

Opening seizoen LINDUS

Het Happy Hour van LINDUS was met 185 bezoekers een drukbezochte avond. De opening van het seizoen vond op 16 september plaats in de nieuwe locatie voor VMBO van het Liemers College te Zevenaar. De nieuwe school werd middels een presentatie van Harald Wiggers ingeleid. De tweede presentatie werd gegeven door Ruud Veltenaar, waarin hij zijn visie op de toekomst deelde. Na de presentaties was er ruimte voor een rondleiding door de school.
Lees meer...

Annemarie van Gaal te gast bij MKB Zevenaar

Op 9 september 2014 werd in Babberich de eerste bijeenkomst na de zomer van MKB Zevenaar gehouden. Traditiegetrouw is er dan een interessante spreker aanwezig. Ditmaal was onderneemster Annemarie van Gaal de genodigde. Voorafgaand spraken bestuurslid Fred van den Broek van MKB Zevenaar en de burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar.
Lees meer...

Tour Culinair de Liemers

Tour Culinair de Liemers wordt op zondag 31 augustus 2014 gereden. Alle kaarten voor Tour Culinair de Liemers 2014 zijn inmiddels uitverkocht, maar vanaf 31 augustus kan de fietsroute ook op eigen gelegenheid gereden worden. Let op: informeer vooraf naar de openingstijden en prijzen van de culinaire locaties.
Lees meer...

DLHG Spandoeken

Om te laten zien dat zij trots zijn op de Liemers heeft een aantal ondernemers spandoeken op hun pand bevestigd. Op deze spandoeken staat de kern van hun bedrijf, een verwijzing naar het platform BIZZNIZZ-NOT-AS-USUAL en het logo van de Liemers, helemaal goed!
Lees meer...

Op bezoek bij de boer!

Op zondag 29 juni 2014 staan de leukste boeren en tuinders weer voor u klaar! Maar liefst 27 ondernemers rondom Nijmegen, Arnhem en Kleve nodigen bezoekers van harte uit om een dag op de boerderij te beleven. Koeien knuffelen, geitencappuccino proeven of zien hoe natuurkoeien erbij staan? Kom dan tussen 11.00 en 17.00 uur naar dit gratis evenement voor het hele gezin!

Lees meer...

Kom naar de Kermis in Zevenaar!

De kermis in Zevenaar is een groot festijn. Ieder jaar in het eerste weekend van juli vindt in Zevenaar de kermis annex schuttersfeest plaats. Dit jaar is dat van 4 juli tot en met 8 juli. De kermis bestaat uit circa 30 attracties en kramen, geschikt voor jong en oud. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties aanwezig op de kermis, namelijk de Hangover en de Crashtest. Deze attracties zijn voor de avontuurlijke kermisbezoeker zeker de moeite waard.
Lees meer...

Korting op promotiemiddelen

Speciaal voor partners en ambassadeurs van de regiomarketingcampagne de Liemers, helemaal goed! biedt Liemers Reclame een financieel voordeel bij de inkoop van een groot aantal promotionele producten. Daarbij valt te denken aan banieren, spanddoeken, beachflags en dergelijke.

Lees meer...

Korting op relatiegeschenken

Speciaal voor partners en ambassadeurs van de regiomarketingcampagne de Liemers, helemaal goed! biedt TEZET Business en Season Gifts een financieel voordeel bij de inkoop van relatiegeschenken. Wanneer je kunt aantonen partner of ambassadeur te zijn van de campagne wordt er 5% korting gegeven.

Lees meer...

Workshop praktische promotie

Promotie is belangrijk voor verenigingen, om evenementen onder de aandacht te brengen of om meer leden te werven. Vaak zijn de middelen beperkt. Speciaal voor het Liemerse verenigingsleven wordt vanuit de campagne de Liemers, helemaal goed! een presentatie / workshop georganiseerd, waarbij de praktische invulling van promotie centraal staat.

Lees meer...

DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
next
prev

DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
next
prev

Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

 

Contact opnemenwe horen graag van je

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

Inloggen or Aanmelden