Back to school!

Candea College Duiven

Het is de laatste week van augustus, het Candea College start alvast op en dus ben ik weer op school. Op Teletekst lees ik dat Prinses Amalia vandaag aan haar middelbare school gaat beginnen. Nationaal nieuws! Volgende week maken meer dan duizend prinsen en prinsessen uit de Liemers ook hun stap naar het voortgezet onderwijs. Voor hen en hun ouders een even grote gebeurtenis!

Veruit de meeste groep achters uit de Liemers kiezen voor een school vlak bij huis. Dat kan ook gemakkelijk, want voor bijna iedereen liggen het Candea College in Duiven, het Liemers College in Zevenaar en Symbion in Didam op fietsafstand van thuis. "Nabijheid" wordt door veel van onze ouders opgegeven als een belangrijke reden voor de schoolkeuze.

Voor bijna alle keuzes geldt: je weet achteraf pas of het de juiste was. Gelukkig geven leerlingen en ouders van de Liemerse scholen in de enquêtes aan dat ze heel tevreden zijn. Veiligheid bijvoorbeeld wordt heel hoog beoordeeld.

Liemerse leerlingen kiezen soms voor een school buiten de Liemers. Elk jaar nemen we leerlingen aan die na één of twee jaren toch graag willen switchen, terug de Liemers in. Leerlingen die, omgekeerd, alsnog bij ons weggaan zijn er niet of bijna niet. Ik ben daar best een beetje trots op en dat mogen we allemaal zijn. Kennelijk is het voortgezet onderwijs in de Liemers prima in orde.

Léon Lucas

Voorzitter Centrale Directie Candea College, Duiven
Laatst aangepast opmaandag, 24 augustus 2015 14:54
 • Deel artikel met je vrienden

 • Léon Lucas

  Voorzitter Centrale Directie Candea College, Duiven

  Nieuwste van Léon Lucas

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

  DLHG op Facebook

  1. DLHG Posts
  2. DLHG Comments
  next
  prev

  DLHG op Twitter

  1. @regiodeliemers
  2. #DLHG
  next
  prev

  Meld je aan voor de Nieuwsbriefen blijf eenvoudig op de hoogte

  Enkele malen per jaar versturen we een nieuwsbrief met een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over de campagne de Liemers, helemaal goed!

  Volg de Liemers ook op Social Mediavoor de laatste nieuwtjes

  Om op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes kan je de Liemers, helemaal goed! ook via je favoriete social media volgen.

   

  Contact opnemenwe horen graag van je

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kan je per mail contact  opnemen. We helpen je dan graag verder!

  Inloggen or Aanmelden